Motgång*2

Så ringde doktorn och berättade om provsvaren. Hon skulle ju inte ringa om allt såg bra ut så bara att hon ringde var ju inte jättepositivt direkt. Hon hade hittat två, eller tre, saker med proverna som hon inte tyckte var helt okej.
¨
1: Jag hade väldigt högt värde av ketoner i min urin.
Min reaktion på det var inte förvånande. Det är liksom meningen att det ska vara massa ketoner i urinen när man äter xtraVLCD. Hon tyckte att det var lite väl mycket, men det var inte farligt så länge jag inte var diabetiker. Det är jag inte... och det beror på vilken typ av diabetes och vilken mängd ketoner.
¨
2: Jag har lite låga salthalter i urinen.
Det var ju inte så farligt. Jag riskerar att bli urlakad om jag dricker mer vatten och s.k. vattenintoxikerad. Men det finns ingen risk att jag börjar dricka mer vatten än vad jag gör. Men hursomhelst har jag fått grönt ljus för att dricka precis hur mycket mineralvatten jag vill. Innan var rekommendationerna på ca en halvliter om dagen. För mycket salter i kroppen kan ju leda till njurproblem och det vill man ju inte... Men jag riskerar alltså inte att få det. Så jag köpte 3 liter ramlösa på vägen hem.
¨
4: Motgången... Jag har ett lite förhöjt levervärde.
Det var inte alarmerande, men det var samtidigt lite högre än vad doktorn var bekväm med. Hon råder mig att prata med min coach om provsvaren men ser ingen akut anledning till att jag behöver sluta med pulversopporna än. Hon ska kalla mig till ny provtagning igen om några veckor, lite innan resan till Norge för att kontrollera att värdena inte stiger.
Jag har pratat med en av mina coacher - den som är utbildad dietist - och hon har skickat ärendet vidare till hela xtravaganzas expertteam för att kolla om det finns något man kan ändra på vad gäller kosten för att minska risken för förhöjda levervärden samtidigt som jag förblir i ketonfas och maximerar min viktnedgång. Jag borde ha fått svar, om inte i morgon, på måndag. Hon skulle ringa mig när hon fått svar från expertteamet.
¨
5: Jag fick mens idag. Fast det sa inte doktorn något om. Det gör ont... jag är yr, matt, febrig, kallsvettig, och slutsatsen är att det inte blev någon träning idag heller och att jag tyckt lite synd om mig själv... samtidigt som jag har lite dåligt samvete mot mig själv för att jag inte tränade tisdag och onsdag.
¨
Så nu har jag tröstat mig själv. Vanligtvis när jag tröstar mig själv med mat har det handlat om chips, godis, fet-god mat... Men jag tänkte smart och tittade i xtravaganzahandboken och har sett på upptrappningsfrukostarna ett tag. En där med kokt, hackat ägg blandat med lite lätt-kesella och en liten klick stenbitsrom... Det fick bli tröstmaten. Vad jag vet om LCHF och keton-bränsle är att ägg, kesella och stenbitsrom inte ska kunna trigga någon insulinproduktion och att jag därmed inte ska kunna ha brutit ketonfasen. I annat fall straffar det sig på söndag. Hursomhelst fick jag därmed i mig mer kalorier idag.
¨
En gång, för länge sedan, hittade jag en funktion på nätet där man kunde skriva i hur många gram och milliliter av saker man åt eller drack och så kunde den funktionen räkna ut på ett ungefär hur många kalorier det var i det. Men jag kommer inte ihåg var. Jag hade tänkt använda den för att räkna ut hur mycket det jag precis åt innehåller, så jag vet hur många extra minuter jag ska plåga mig själv på löpbandet nästa gång.
¨
Nästa gång blir imorgon, om jag inte har mega-mens-värk. Jag har varit lat lite länge nu, men jag misstänker att svackan de senaste dagarna berott på mensen... Man kan inte skylla allt på det och man ska inte använda det som undanflykt. Men när jag vet att jag brukar bli trött, dåsig, orkeslös dagen innan och sen blir febrig, kallsvettig och yr i en eller två dagar i början, utöver känslan av att vilja implodera av kramp, så är det inte så svårt för mig att dra den parallellen.
¨
Nu ska jag iväg och träffa peppande, stöttande och framförallt jättetrevliga kompisen med bebis.. det borde få mig på bra humör igen, så här efter en svinig motgångsdag.

Kommentarer
Postat av: Ylva

Den här kanske? http://www.kaloriraknaren.se/

2011-02-03 @ 23:35:56
URL: http://bragjort.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0