... jag hoppas lite på det.

Så var det andra mötet avklarat och vi verkar vara en mycket trevlig grupp... Vi pratade och delade med oss så mycket av erfarenheter och sånt att vi till och med drog över tiden med 5 minuter.
¨
Innan det hade jag tränat, och jag har nu börjat använda löpbandet och dess fina funktioner. Bl.a. intervallträning för att stärka hjärtat och öka konditionen. Och jag är väl lite öm i knäna, men inte så det gör ont på fel sätt utan mest för att jag ansträngt mig.
¨
Och så vägde jag mig igen... eller igen... det var ju en vecka sedan sist. Och jag håller en mycket rak viktminskningskurva på mellan 2,2 och 2,4 kilo i veckan. Jag har nu gått ner från 112,9 till 104,4. Med snabb huvudräkning är det alltså 8,5 kilo på knappt fyra veckor. Håller det i sig kommer jag nå mitt första delmål en vecka tidigare än beräknat.
¨
Imorgon ska jag besöka doktorn. Han (könsstereotypt och fördomsfullt tar jag för givet att det är en han, men jag vet att det kan vara en hon och lägger egentligen inga värderingar i det, helst är det en hon... jag tycker inte om när gubbar ska lyssna på lungorna och ha sina händer lite för nära mina tuttar under tiden) ska nog höra att jag kan andas, se så att blodet faktiskt cirkulerar i kroppen så det inte står still, han vill kanske höra så att hjärtat fortfarande sitter på vänster sida (mer tutt-nära kontakt)... och så kanske jag ska kissa i en kopp och bli stucken i armen. Vad vet jag? Jag har aldrig gått på en hälsokontroll som vuxen och som barn behövde jag aldrig kissa i någon kopp, (förutom en gång och det gick inte så bra så de fick sticka mig i armen iallafall den gången).
¨
Jag ska ta med mina fina kvitton, som jag är så stolt och glad över, och visa doktorn... Han kanske blir så glad så att han glömmer bort det där med koppkissandet?

Piggelin och vin

En lång vecka med långa dagar är slut och här är en summering:
¨
Jobb, Skolan, Tränat, varit på första mötet, skola, sova, skola, träna, sova, grupparbete, soff-crash, gruppredovisning, skola, träna + läsa (samtidigt), sova, läsa, fredagsmys, städa, sova, läsa, diska, sova, jobba, sova. Framme vid nu!
¨
Jag har så gott som gett upp det där med att variera smakerna. Det är svamp och grönsak som gäller, nästan varje dag. Ibland byter jag en av dem mot kyckling eller sparris... Kyckling för om växlings skull, sparris för åtgången. Jag tänker inte längre svälja någon med vaniljsmak (blä), jag börjar tröttna på blåbär och jordgubb, troligen för att jag ätit så många av dem redan. Persika har jag inte tröttnat på men den har jag inte ätit så ofta heller. Choklad har gjort comeback och är god. Och så la jag lite extra pengar sist jag fyllde på förrådet och köpte ett fyr-pack färdigblandad choklad. Tänkte att det kan vara bra att ha till typ långa dagar så slipper jag ta med mig shaker och skaka sopporna.. det blir ju bara klumpar i sopporna då och det är inte så gott.
¨
Jag fick nya arbetsskor (i rätt storlek) och kände mig trött i musklerna efter att ha promenerat 4 timmar i jobbet. Tydligen belastar jag annorlunda när skorna passar än när de är ett eller två nummer för stora.
¨
Jag har minskat ner mängden fröskal per soppa och använder nu en tesked i två soppor om dagen, alltså lite i underkant, men magen fungerar utmärkt som det är så det finns ingen anledning för mig att tvinga i mig mer. Jag har tänkt att jag ska köpa linfrö att kombinera med, men jag har inte fått tummen ur än.
¨
Jag har läst Ketchupmammans blogg sedan någon gång i november. Jag är en sån som måste läsa saker i kronologisk ordning. Nu är jag ikapp.
¨
Idag köpte jag bubbelvatten på flaska och bar hem... japp.. sån är jag. Och så hittade jag mina vinglas, de som rymmer 500ml. Och vattnet bubblar ju så det passar ju bra. Mitt "vin" smakar som piggelin. Nu när jag vant mig av med den enorma mängden socker känner jag smaker på riktigt (tror jag) och upplever LOKAs nya Krusbär + Päron som piggelin.

För jag är så lat

Det blev ingen träning idag och därmed tre "vilodagar" i rad... Vilken tur att jag ska sopa upp alla fimpar på centralen på söndag och bära alla säckar med skräp... För det är ju inte alls lite halvt ansträngande.
¨
Det blev heller inget inknöande av skolrelaterad halvonödig information... Men kanske imorgon!
¨
Förövrigt hade jag fel om chokladsmaken... den är visst god... Vilken tur att man får ändra sig... Något Jimmy borde fundera på snart kanske.

.. för jag har inte provat det själv.

Så var en arbetsvecka slut, snart i alla fall. För de som går hem på fredag och inte kommer tillbaka förrän på måndag ja. För mig och andra studenter är det lite annorlunda och när skolan och biblioteken stänger får man sitta med böckerna hemma och fortsätta knö in saker som egentligen inte får plats och som bara ska stoppas på en hylla längst in, längst bak, längst ner i biblioteket dit folk aldrig går annat än för att ha skumt bibliotekssex... eller så har jag hört....
¨
¨
¨
Var var jag nu... Jo inknöandet av onödig kunskap. Den avslutas ju så småningom och biblioteken behöver tid på sig att sätta ihop några fler IVAR från IKEA, och det vet vi ju hur lång tid det kan ta, och då tar vi studenter paus i inknöandet. Fast paus är ju inte samma sak som att sitta i soffan, se på film och möla in ostbågar som man egentligen inte tycker om förrän de legat framme hela natten, men i den här takten kommer det inte finnas några kvar.
¨
För mig består inknö-paus till viss del av att se heta specialagenter av diverse amerikanska myndigheter som försöker lösa mord eller sånt... Men det är bara en liiiten del. Den stora delen består i att träna nu mera. Och det gjorde jag igår... Och i tisdags... och i måndags... Inte i onsdags för då totaldeckade jag av trötthet i soffan... fast det låter roligare att säga att min katt kidnappade mig... För det gör han ju lite när han på drygt 6 kilo lägger sig tvärs över mig och vägrar flytta på sig på två timmar.
¨
Då är frågan om jag ska träna något idag eller inte. Mitt förnuft säger att jag ska det... sedan är gymmet stängt till på måndag och i så fall får jag tre vilodagar i sträck och då är jag ju lat och bränner inte fettet så fort som jag egentligen vill. Men lätjan säger att den vill sitta kvar i soffan hemma och kanske, kanske till och med läsa lite litteraturvetenskap - en inledning för att stilla det eventuellt dåliga samvetet (knö in lite mer onödig kunskap).
¨
Iallafall... Tränandet går bra och igår testade jag löpbandet och joggade lite... och knäna höll sig i rätt riktning. Det är bra....
Ätandet går bra... eller bristen på ätande... Igår hade jag rutin på maten... det har jag inte idag för jag tänker att så fort jag ätit frukostsoppan måste jag göra något vettigt med resten av dagen och det vill jag inte, så nu är klockan nästan 3 och eftermiddagsdags och jag har ändå inte ätit frukost än...
¨
Och bloggen når en läsare... och det här inlägget är så långt så det avskräcker folk från att läsa hela så ingen kommer uppfatta det där med duschandet... :-P Och om du frenetiskt börjar leta så kommer du, min enda läsare, inte hitta det för jag ångrade mig och tog bort det... Och det där med bara en läsare borde jag ha löst genom att hämna sex i första stycket... och igen nu... Moahaha!!

Tröttheten

Den har drabbat mig. Jag går och lägger mig i relativt god tid (innan 23) och väcks av alarmet antingen 6, 7 eller 8... Jag sover alltså 7, 8 eller 9 timmar för det mesta och det borde ju räknas som bra...
¨
Tur att jag har viljestyrkan att gå upp när jag måste... men inte så bra att jag är lat nog att snooza bort de två timmar som jag frivilligt hade tänkt att fördriva på UB innan föreläsningen börjar.. 
¨
Men jag är ändå rejält trött när jag vaknar. Det hänger inte alls ihop med hur mycket jag sover... så det måste hänga ihop med hur lite jag äter.
¨
Nå ja.. den enorma tröttheten brukar gå över efter lite mat.

Första mötet.. efter.

Så var man tränad till utmattning (fast egentligen inte) och genomgått första mötet. Och det var lite som jag tänkt mig. Vi gick ringen runt och pratade om vad vi heter, ålder, sysselsättning och vilken hastighet vi gick på. Majoriteten gick på helfart.
¨
Sen fick vi information om de olika farterna och om hur viktigt det är att följa boken sen när vi ska trappa upp. Och så pratade vi om massa bra saker. Och utbytte erfarenheter om det vi upplevt så långt. Några hade börjat som jag för tre veckor sedan medan andra gjorde sin första dag i dag. Det är alltså lite skillnad på hur långt vi kommit, hur långt vi ska och hur vi tar oss dit.
¨
Sen visade det sig att en av mina gruppkamrater åker samma vagn åt samma håll så vi pratade lite efter och vi ska förhoppnings vis ses ett par timmar tidigare nästa måndag och träna ihop. Hon tränar annars på ett annat gym, med bättre öppettider.
¨
Sen vägde jag mig igen för att komma i fas med träffarna. Och på fem dagar har jag tappat runt 1,2 kilo tror jag att lappen sa. Men mer detaljerad återkoppling än så blir det inte igen förrän om två veckor. Jag ska försöka låta bli att ställa mig på vågen igen förrens dess. Och då ska det inte vara långt från mitt första delmål på 99 kilo... Det är bara 7 kvar nu.

Första mötet.. innan.

Idag är en sån där dag som håller på hela dagen. Jag lämnade mitt hem halv åtta i morse och kom tillbaka nu straxt efter fyra. Men enkom för att packa om väskan och slänga i mig lite näringslösning.
¨
Ikväll väntar första gruppträffen. Mina förväntningar (läs förutfattade mening) är att man kommer få ställa sig upp säga sitt namn och vilken typ av matmissbruk som man besitter... förklara kortfattat hur man blev så tjock och sen kanske redogöra för när man började och hur det gått och jämföra resultat. Men jag tror starkast på det där med AA-stilen... fast för tjockisar...
¨
Jag börjar få lite problem med några av smakerna nu. Jag svalde precis en jordgubb och den som jag upplevde som god i början är inte det längre. Fast idag fick jag inte så kallt vatten i kranen som jag ville heller... kanske kan lösa det genom att ha vatten i kylen. Kyklingsoppan har varit grynig från start och även om jag nu piffar upp den med lökpulver, paprika och vitpeppar förblir den tråkig och grynig. Konsistensen är viktigare än smaken.
¨
Sparris är sedan en hel historia i sig själv. Första gången tyckte jag att den kanske luktade lite skumt när jag skulle göra den och att den smakade helt okej. Det tycker jag inte längre. BLÄ kort och gott.
¨
Chokladen däremot har växt på mig.. så jag kanske ska köpa choklad, svamp och grönsak en tid... fast svamp och grönsak är ju goda och om jag överkonsumerar dem kanske jag tröttna....
¨
A well... bara 6 veckor tills jag får äta mat i Norge... och när jag kommer tillbaka därifrån är det typ tre-fyra veckor kvar av pulver... Den ljusa sidan säger mig att den 21:e mars ska jag handla halvfartsmat och få äta ägg och annat gott... och till dess är det inte så länge... typ.

Vecka 3

Så nu är jag mitt i tredje veckan. Viktnedgången håller i sig och träningen ger tydliga, effektiva resultat.
¨
Jag kommer i kläder som jag inte har kunnat få på mig på över ett år och jag orkar springa ikapp med bussar och spårvagnar flera hundra meter utan att dö på kuppen. Igår tränade jag och värmde upp på crosstrainer och orkade hålla 80+ steg i minuten, och när jag var kar fanns det fortfarande ork till styrketräningen efteråt.
¨
Jag reagerar så bra på träningen och gör så bra resultat på vågen att mitt slutdatum kan flyttas fram med flera veckor. Just nu har jag bara ca 7 kilo kvar till mitt första delmål som jag trodde att jag skulle uppnå först 28:e februari, men som det ser ut nu kommer jag kunna vara där redan den 10:e februari.

Rockring

Jag fick en idé om att jag ville ha en rockring... Det måste ju vara ett jättebra sätt att träna magen och ryggen och trimma till just det området.
¨
Det är ju inte första gången jag tänkt så, men det är första gången som jag tänkt så och faktiskt haft den mentala kapaciteten bakom mig att inte bara inse att det VORE bra att ha en rockring utan faktiskt gick ut och köpte mig en.
¨
Det blev en av märket CASALL som gör pilatesbollar, hantlar, hopprep, sportkläder m.m. som säljs på SADIUM. Min ring väger 1,2 kilo och är isärtagbar. Det där sista är ju jättepraktiskt för då behöver den ju inte tå så stor palts om man vill ta med den någon stans.
Hursomhelst har jag aldrig kunnat rocka. Jag har försökt många gånger, men inte kunnat. Jag köpte min ring igår och har haft den hemma i mindre än ett dygn och nu idag kunde jag faktiskt få det att snurra några varv runt mig. Nu ska jag bara få den att stanna uppe också... :-)

Träningsvärk

Igår var jag på viktcentret och bl.a. vägde mig med hur fantastiska resultat som helst. Långt över både mina och coachens förväntningar. Men det var inte enda anledningen till att jag var där.
¨
Jag skulle få ett träningsschema anpassat efter mig och jag och coachen gick igenom maskinerna en och en och valde lämpliga inställningar.
¨
Efter att ha kört igenom ett pass med uppvärmning och styrketräning kände jag mig lite lagom orkeslös lite överallt men bestämde mig ändå för att avsluta med 10 minuter på crosstrainern... När de 10 var slut kände jag att jag hade nog kunnat köra i 5 kanske 10 minuter till, men jag gjorde inte det... och det är jag glad för idag.
¨
Inatt ville vänstra armen trilla av, eller så kändes det i alla fall. Idag har bröstmusklerna känts stela och lite ömma och vänstra vaden har visat tydliga tecken på att vilja krampa. Så idag blir det inget gymmande... Men kanske imorgon...

112.9-108.0 kilo på två veckor!!!

Jag kunde inte låta bli. Jag vägde mig när jag var där i dag. Här är resultaten:
START
Vikt: 112.9 Kg
BMI: 39.5
Fett%t: 50.5%
Fett i kilo 57 kg
FFM 55.9 kg
TBW 40.9 kg
¨
IDAG
Vikt 108 kg
BMI: 37.8
Fett%: 46.2%
FFM: 58.1 kg.
TBW 42.5 kg.
¨
Förkortningarna står för följande:
BMI - Boody Mass Index
FFM - Fat Free Mass
TBW - Total Body Water
¨
Tolkning: Jag har tappat 7.1 KILO fett (Heja mej!!)
Jag har ökat 2.1 kilo i ren vätska vilket också förklarar en 2.1 kilo av den fettfria massans ökning. Det sista 0.1 kilot FFM som jag ökat antar jag är muskler - det har jag inte riktigt koll på än men ska fråga om det på gruppmötet på måndag.

Vecka 2, forts.

Nu är tentaveckan över, i alla fall för mig. Det är en timme kvar innan deadline. Jag är lite trött efter att ha dygnat* men mår i övrigt bra. Det gick att skriva tenta utan att tugga varken på godis, chips eller choklad. Jag klarade det helt själv, utan orala belöningar. (Yay mej!!) 
Det har varit lite omtumlande för dygnsrytmen och gårdagens soppor råkade fördelas på följande tider:
11.30
19.15
06.30 (tisdag morgon)
Nu vet jag inte om jag ska räkna soppan i morse till idag eller till igår. Om jag räknar den till i dag fick jag ju i mig för lite igår, men räknas den till idag får jag ju i mig för mycket och kan råka gå ur ketos-fasen... och därmed må skit imorgon igen i stil med dag 2 eller dag 3. Jag ska nog ringa coachen och fråga.
Idag väntas annars städning. Julstjärnorna har fått sitta kvar i fönstren lite väl länge till förmån för tentapluggandet, men nu ska de ner och packas undan. Utanför fönstret är det ju grönt gräs, lite lätt värmande sol och allmänt vårväder. Då ska det ju inte hänga julpynt i fönstret längre.
Imorgon väntar träff med coachen och vi ska gå igenom gymmets maskiner och jag ska förhoppningsvis få ett träningsschema anpassat efter mina förutsättningar och det av mina mål som rör min fysik - en lättare, starkare och hållbarare kropp. Jag funderar på om jag ska väga in mig i morgon när det är precis 2 veckor sedan jag gjorde det sist eller om jag ska väna till på måndag och första gruppmötet. Jag vill veta, samtidigt som jag inte vill spoila upplevelsen för mig på måndag...
¨
Invägning imorgon?
Ja? Nej?
¨
*Att dygna innebär att man är vaken i 24 timmar i streck eller mer, alternativt att man sover extremt lite på två eller fler dygn. Jag gick upp 9.30 måndag morgon och låg i sängen för att sova sedan mellan 8 och 11. Sedan igår morse har jag alltså sovit nästan 3 timmar.

Vecka 2

Vecka 2 börjar bra. Jag är mitt i en examinationsperiod och spenderar all min vakna och disciplinerade tid med näsan i kurslitteraturen och försöker fundera ut VAD det är jag ska analysera och diskuter, HUR jag ska göra det.. och kanske allra främst VARFÖR jag gör det... Jag har ingen aning om det sistnämnda just nu.
¨
Onsdag och torsdag tog jag en paus (per dag) och besökte gymmet. I onsdags tog jag det mycket försiktigt eftersom jag inte har motionerat något vidare sedan det blev för blött och kallt (med risk för isbildning och halka) för att cykla till och från universitetet. Det var i slutet på oktober om jag inte minns helt fel. Men tränandet i onsdags gick bra så i torsdags vågade jag ta i lite mer vilket resulterade i en härlig och förvånande träningsverk i framförallt rygg- och lårmuskulatur. Alldeles utan den knäledssmärta jag brukat få sedan den där skidolyckan (för tre år sedan gjorde jag en panikbromsning på slalomskidor genom att ploga i lätt uppförsbacke som med sådan kraft att jag började glida baklänges tills avståndet mellan fötterna blev för stort och jag tappade balansen och satte mig ner med fötterna en meter i sär och tårna pekandes inåt). Sedan dess har det alltid gjort ont i knäna efter att jag ansträngt dem.
¨
Jag har börjat märka en massa saker nu:
*Byxorna jag har på mig, och typ har bott i sedan september, är jättestora. De har varit lite stora sedan jag köpte dem, men nu får jag ner en hel arm extra och tappar dem om jag inte har skärp.
*Jag är inte längre hungrig och kommer behöva hålla koll på klockan för att se när det är dags för varje soppa. Idag gick det 9 timmar mellan första och andra soppan. Efter så lång tid börjar det egentligen att närma sig den tredje.
*Jag har svårt att komma upp ur sängen och skulle kunna sova hur länge som helst om det inte var för att jag har en tenta som håller mig vaken.
*Kroppen återhämtar sig långsammare och jag känner fortfarande av träningen över 48 timmar senare.
*Hemgjort citrusvatten är inte jättegott.
*Loka skogsbär luktar parfym (det har jag aldrig tyckt innan).
*Lökpulver och Vitlökspulver innehåller inget annat än dessa löksorter och är tillåtna för extra kryddning av sopporna. Nu ska kyckling och sparris få några fler chanser på sig att övertyga mig om att de smakar helt okej.
¨
Mer uppdaterat än så blir det nog inte förrän tentan är avklarad. Ses i början av vecka 3.

Första veckan, en sammanfattning.

Första veckan börjar närma sig sitt slut och här kommer en sammanfattning:
¨
Dag 1: inga större problem. Jag trodde att jag skulle vara hungrigare och ha svårt att få i mig så mycket vatten än vad det visade sig att jag hade. Det största problemet var missen med psyliumfröskalen.
¨
Dag 2: hungrig, lite seg, men inga problem med att få i mig all vätska. Dagen spenderades i soffan.
¨
Dag 3: hungrig, mycket seg.
¨
Dag 4: mindre hungrig igen. Mindre seg. Tack vare tvättdag och genomletning av garderob efter allternativa kläder att använda denna dag hittar jag mina "skinny-jeans" och är mycket nöjd med mig själv. Jag har dock insett att dessa nu inte kommer att vara så "skinny" särskillt länge till utan övergå till lösa, pösiga och dåligt passande jeans. Men vad gör väl det? Jag har fler plagg i garderoben som jag just nu är för tjock för och som jag kan ha som nästa "skinny"-mål.
¨
Dag 5: inte hungrig, pigg. Första dagen i verkligheten med frestelsen av att se kursarna med sina mer eller mindre välfyllda måtlådor och se cafeterians stora salladsbuffé, á la carte-menyn som visas i faktiska tallrikar, godisutbudet... Men kände ingen större lockelse.
¨
Dag 6: är fylld av väntan på sena bussar och förberedandet och genomförandet av undervisning på en skola en bit ut från stan. Som vikarie får man olika bra instruktioner beroende på hur van läraren man vikar för är med att ha ersättare. "Min" lärare är väldigt ung och har inte så god vana. Jag spenderade alltså ganska mycket tid till att sätta mig in i hans planering. Detta är lika med ingen lunchrast som är det samma som att jag inte spenderade någon tid i lunchrummet med alla andras lunchlådor.
¨
Dag 7: spenderades på universitetsbiblioteket (UB) större delen och på gymmet mindre delen av dagen. Hemtenta kombinerat med motion. I gymmet finns invägningsvågen. Jag har ingen våg hemma så jag har inte kunnat tjuvkika under veckan som gått, men jag vet inte hur invägningsvågen fungerar och jag känner också att känslan kommer vara större på första gruppmötet 24:e januari om jag inte vägt mig mellan start och då.

Dag 5, första dagen utan hunger.

Idag var första dagen ute i den riktiga världen. Träffa kursarna, några vänner och utsättas för frestelsen av att se andra äta sina gedigna lunchlådor medan jag skakade min chokladshake. Allt gick bra och jag kände mig inte alls frestad att bryta min diet.
¨
Träffade V. efter skolan och tittade lite på tv och snackade lite om julklappar som fåtts, bra och dåliga... om framtiden... vikten. V och jag köpte jeans i höstas. Samma modell, samma färg, men inte samma dag. Vi hade alltså inte pratat med varandra om jeansköp eller visat varandra fyndet och på så sätt inspirerat varandra till att köpa lika utan det bara blev så. Vi bor i Göteborg med ca 10 minuters restid till centrum från varsin sida av det med mängder av affärer och ändå köpte vi, oberoende av varandra, lika dana jeans. Det kanske säger något om utbudet på jeans till tjockisar.
¨
V vill också gå ner i vikt, men inte med samma metod. Hon tror inte på det där med typ Cambridge, xtravaganza och viktväktarna. Hennes läkare har föreslagit en magoperation för att minska magsäckens kapacitet. Om V skulle göra en sådan operation skulle jag givet vis stötta och finnas där. Det är vad vänner gör för varandra. Men för mig, personligen, känns det som ett väldigt drastiskt sätt. Det jag gör är också drastiskt. Jag lever på 500 kcal och jag är medveten om att det är extremt lite. (Pröva inte detta utan att rådfråga läkare först.) Men för mig känns det som mer extremt att lägga sig under kniven innan alla andra utvägar är prövade.
¨
Jag tror att det viktigaste är att fatta ett beslut, eller hitta ett mål och stå fast vid det. När målet är klart gäller det att ta reda på hur man ska uppnå det målet. Inom lärarutbildningen får vi lära oss att tänka utifrån tre didaktiska grundfrågor:
Vad vill du ändra på, vad för mål ser du?
Hur ska du gå till väga för att nå dit?
Varför ska du göra det du bestämt dig för?/Varför ska du använda den metod du bestämt dig för?
Jag tror inte att det är så stor skillnad oavsett vad det är man ska göra. Har man bara ett tydligt mål, en väl genomtänkt metod och hittat sin motivation till varför blir det lättare att genomföra. Jag har inget belägg för att det är så, men jag tror det.
Mer om mina mål och min metod en annan dag.

Dag 4, Sopporna och spylliumfröskalen

Psylliumfrö är släkt med... eller samma sak som... linfrön... Informationskällorna jag hittat är inte helt överens med varandra. Dessa frön skalas på något sätt och skalen samlas upp och läggs i en burk som jag betalar pengar för.
¨

När jag tillreder mina soppor tar jag lite kallt vatten och antingen kör det i mikron först eller mixar pulvret direkt. Jag har kommit fram till att de salta sopporna ska vara varma och de söta ska vara kalla, det känns logiskt med var kycklingsoppa och kall blåbärshake... Sedan ska jag varje dag ta 6 omega3-kapslar. Jag tar två per måltid, det känns jämnast fördelat. I sopporna ska jag sedan blanda ner dessa skal som är ämna för inlägget.
¨
Den första soppan jag åt var Persika och då hade jag inte riktigt koll på skalen och hur de skulle användas och råkade ta två matskedar, istället för teskedar som det står på burken. Missförståndet skyller jag på coachen som sa "skedar" och att jag semantiskt kopplar det med sådana man vanligtvis äter soppa med, i åtminstone sammanhanget "blanda ner i soppan". Soppan var enligt tidigare utlåtande god, men skalen förstörde min upplevelse. De var mest i vägen och obehagliga att svälja. Jag ville tugga på dem, men de är små och skulle fastnat överallt och jag ska egentligen inte tugga på något alls. Men jag svalde dem.
¨

Sedan dess har jag läst på burken och hittat "rätt mängd" och kommit fram till att de gör sig bäst i de salta sopporna där de fungerar som substitut till alla bitar som man egentligen vill ha i matiga soppor. I de söta däremot gör de sig inte alls. De söta ser jag mer som shakes... eller smoothies... eller vad man ska kalla det. Och i dem vill jag inte ha några bitar, definitivt inte slemmiga sådana. Så jag har bestämt mig för att inte ha några frön i de söta smakerna. Jag får se vad coachen säger om det... kanske blir det salta soppor resten av tiden, till mitten på maj.

Dag 4 (skinny-jeans)

11:35
Idag är det tvättdag. En sån där dag när allt man brukar ha på sig ska bli blött och sen torrt igen och man letar igenom garderoben efter kläder som kan vara lämpliga att ha på sig när man går till tvättstugan med de vanliga kläderna i en säck.
¨
Jag hittade mina "skinny-jeans", som visserligen är i strl. 46, men allt är relativt. Jeans jag inte kunnat ha så de suttit bekvämt sedan två år tillbaka... som inte suttit snyggt sedan ytterligare ett halvår tillbaka (snabb huvudräkning = 2,5 år sedan).
¨
De kanske inte sitter jättefint över magen idag, men jag kommer i dem och behövde inte ligga och åla på golvet för att få dem på plats och knäppa dem i midjan.

Dag 3

Den som sägs enligt böckerna vara den värsta... Jag vet inte om jag håller med. Det var värre igår tycker jag.
¨
Igår var jag slö, okoncentrerad och hungrig så gott som hela tiden. Idag har spenderats med 4 timmar jobb, sedan var tanken en timmes sömn som slutade i fyra timmar. Nu har jag avnjutit en mycket varm, lång dusch och känner mig på topp. Kanske är alla kroppens gukos-reserver tömda redan och kroppen har gått över i ketos redan. Jag hoppas det. Hursomhelst... om det inte blir svårare än så här kommer det ju inte vara några problem att vara under 100 i början av mars som är mitt första delmål.
¨
Dagens smaker består av:
Blåbär - Funkade helt okej smakmässigt, men psylliumfröskalen gör sig verkligen inte bra i de söta (kalla) sopporna.
Kyklingsoppa - rätt okej smak. Det är kyckling, man kan inte begära så mycket av kyckling. Nästa gång ska jag prova att ha i lite cayenpulver och kanske lite vitpeppar och se om det blir bättre. Den var lite grynig... typ.

Sparris - Japp... repris från igår. Jag måste köpa vitlökspulver eller något sånt och piffa upp den med till nästa gång... Fast jag tror det här är den sista jag har av de jag köpte som startvecka.
¨
30 kilo lättare till sommaren... Here I come!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0