Brott och straff

Brott mot dieten leder till straff så klart. Jag kom på att det var hur många dagar som helst sedan jag åt några omega-3-tillskott. Jag tänkte att jag fick i mig en massa omega-3 med pastejerna som jag smuttat på den senaste tiden, men kanske inte. Kanske kan ha något att göra med hur jag haft svårt för att få tummen ur med uppgiften jag håller på med.
¨
Jag köpte en ny stavmixer och den visade sig vara ganska så slö i knivarna... det gör inte så mycket tänkte jag - den var ju billig och jag ska bara ha den till soppor. Medan den gamla varit trasig har jag använt elvispen och med den har jag kunnat ha linfrön och förskal i samtidigt som jag vispar. Det har lett till att det blivit mindre gelekumpar i än om jag rört ner dem efteråt. Eftersom stavmixern visade sig vara så slö tänkte jag att då håller nog linfröna för stavmixern.. men icke. De gick lite lagom sönder. Så nu blir jag säkert lite halvt förgiftad någon dag eller så.
¨
Och så hade jag uppehåll ett tag på det där med fröskalen och linfröna också så klart. Jag har ju liksom slarvat med allt en tid. Men för några dagar sedan började jag ha i lite linfrön i sopporna igen, och idag var första gången jag bajsade (japp jag är en sån människa som gör sånt helt onaturligt kroppsliga grejer) på nästan två veckor. Det gjorde ont. Man kan väl kalla det vild förstoppning när det faktiskt går att lösa det själv, hemma, utan lavemang eller annat hittepå, men inte var det skönt i alla fall.
¨
Ikväll kommer lillasyster och jag har bestämt mig. Jag kör på med lite mat och stoppar i mig, vaktar mig noga för att bryta ketosen, gör uppskattningar av hur mycket jag äter och därmed kalorierna i det. Mitt mål är att inte överstiga 1000 kalorier om dagen. Jag kommer fortfarande äta åtminstonde en pulversoppa om dagen medan syrran är här för att vara säker på att jag får i mig alla vitaminer och mineraler. Jag läste på påsarna och jämförde med livsmedelsverkets rekomendationer för dagligt intag. Några siffror var ritkgit välbalanserade medan andra var skyhöga eller jättelåga. Men jag har ju mått ganska bra på sopporna så det får väl vara så en tid till.
¨
Jag kommer alltså äta lite fler kalorier om dagen nu några dagar, och det kommer att straffa sig. Jag kommer inte gå ner i vikt lika fort och magen kommer troligen att protestera på ett eller annat sätt.
¨
Efter norgeresan är det en morbror som vill fira sin födelsedag på Bodaborg i Karlskoga. Jag hoppas att jag kan åka och jag ser verkligen fram emot det - Bodaborg är jättekul och nu kommer jag orka vara med på massa fler banor än annars. Efter Bodaborg väntar mat och tårta. Det ser jag också fram emot. Förhoppningsvis har jag nått mitt andra delmål till dess och detta skulle kunna få vara min belöning för det. Om det löser sig med alla praktiska frågor kring om jag kan åka ska jag äta tårta, oavsett vad någon säger. Sockerbomb. Måndagen efter (två dagar, precis som sist) ska jag skriva en mindre tenta, och jag riskerar att känna mig lite dum i huvudet, men jag tror att rädslan för att kugga kommer hålla mig igång ändå.
¨
Vi får se vilka straff det blir för detta eventuella brott mot dieten. Hittills har brott inte riktigt lönat sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0