Dag 4, Sopporna och spylliumfröskalen

Psylliumfrö är släkt med... eller samma sak som... linfrön... Informationskällorna jag hittat är inte helt överens med varandra. Dessa frön skalas på något sätt och skalen samlas upp och läggs i en burk som jag betalar pengar för.
¨

När jag tillreder mina soppor tar jag lite kallt vatten och antingen kör det i mikron först eller mixar pulvret direkt. Jag har kommit fram till att de salta sopporna ska vara varma och de söta ska vara kalla, det känns logiskt med var kycklingsoppa och kall blåbärshake... Sedan ska jag varje dag ta 6 omega3-kapslar. Jag tar två per måltid, det känns jämnast fördelat. I sopporna ska jag sedan blanda ner dessa skal som är ämna för inlägget.
¨
Den första soppan jag åt var Persika och då hade jag inte riktigt koll på skalen och hur de skulle användas och råkade ta två matskedar, istället för teskedar som det står på burken. Missförståndet skyller jag på coachen som sa "skedar" och att jag semantiskt kopplar det med sådana man vanligtvis äter soppa med, i åtminstone sammanhanget "blanda ner i soppan". Soppan var enligt tidigare utlåtande god, men skalen förstörde min upplevelse. De var mest i vägen och obehagliga att svälja. Jag ville tugga på dem, men de är små och skulle fastnat överallt och jag ska egentligen inte tugga på något alls. Men jag svalde dem.
¨

Sedan dess har jag läst på burken och hittat "rätt mängd" och kommit fram till att de gör sig bäst i de salta sopporna där de fungerar som substitut till alla bitar som man egentligen vill ha i matiga soppor. I de söta däremot gör de sig inte alls. De söta ser jag mer som shakes... eller smoothies... eller vad man ska kalla det. Och i dem vill jag inte ha några bitar, definitivt inte slemmiga sådana. Så jag har bestämt mig för att inte ha några frön i de söta smakerna. Jag får se vad coachen säger om det... kanske blir det salta soppor resten av tiden, till mitten på maj.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0